Liofilizowane plastry mango
Suszony kwiat hibiskusa 250g
Suszony banan w kostce 5-7 mm naturalny
Suszony melon kantalupa żółty - plastry 250g
Jeżyny liofilizowane w całości
Liofilizowane całe maliny
Liofilizowane cały liczi
Liofilizowane plasterki kiwi
Całe truskawki liofilizowane
Liofilizowany owoc smoka
Całe liofilizowane jagody
Liofilizowane kawałki ananasa
Suszona wiśnia natural
Suszona śliwka bez pestki - plum
Suszone plastry moreli natural
Suszone plastry mango natural
Suszone jabłka natural
Suszone plastry gruszki natural
Suszony ananas kawałki natural
Suszone plasterki papai
Suszone plastry mango
Suszone krążki ananasa
Cała suszona żurawina
Suszone owoce to żywność, która powstaje poprzez usunięcie większości wody ze świeżych owoców, co wydłuża ich okres przydatności do spożycia i zwiększa stężenie składników odżywczych. Ten proces suszenia można osiągnąć za pomocą światła słonecznego, suszenia na powietrzu lub sztucznego suszenia za pomocą urządzeń grzewczych. Istnieje wiele rodzajów suszonych owoców, w tym rodzynki, suszone śliwki, morele, jabłka, banany i inne. Każdy gatunek ma swój własny, charakterystyczny smak i profil żywieniowy.
Gdzie można wykorzystać suszone owoce?
Suszone owoce mają szerokie zastosowanie w przygotowaniu potraw. Można go dodawać do musli, jogurtów, wypieków, płatków śniadaniowych, koktajli lub spożywać samodzielnie jako pyszną przekąskę. Suszone owoce są wygodne jako przekąska, ponieważ można je łatwo przenosić, są odporne na uszkodzenia i nie wymagają przechowywania w lodówce. Nadaje się do aktywnego trybu życia, pieszych wędrówek lub pikników.
Suszone owoce są często bogate w błonnik, który pomaga utrzymać zdrowy układ trawienny i reguluje trawienie. Dzięki wyższej zawartości cukrów i kalorii suszone owoce mogą zapewnić szybką dawkę energii, co jest korzystne przed treningiem lub po wysiłku fizycznym.