Suszone Smardze Hrotlife 10g
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Suszone Smardze Hrotlife 10g
Smardze to coś więcej niż przysmak, to najrzadsze grzyby na Słowacji, które wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem i aromatem. (Tak, dzięki nim szybko zapomnisz o złych wspomnieniach związanych z grzybami na szkolnej stołówki!)
W przeciwieństwie do pieczarek, które rosną nawet na boisku piłkarskim, smardze są prawdziwymi „okazami”. Rosną tylko 2-3 tygodnie w roku w trudno dostępnych miejscach, gdzie na pewno byś ich nie szukał. Z tego też powodu ich cena jest wysoka i zwykły śmiertelnik często do nich nie dociera – większość zbiorów trafia do najlepszych restauracji lub na eksport za granicę.
Jednak naszą filozofią w Hrotlife jest to, aby te kulinarne skarby były dostępne dla każdego. Co więcej, oferowane przez nas smardze nie pochodzą z tak odległych krajów jak Chiny - zbieramy je bezpośrednio w słowackich i czeskich lasach, są dokładnie sprawdzane przez certyfikowanych ekspertów, dzięki czemu możesz bez obaw cieszyć się każdym kęsem.
Zrównoważone zbiory
Hrotlife zbiera smardze z poszanowaniem natury. Koncentrujemy się na delikatnych praktykach, które wspierają ekosystem i zapewniają dalszy rozwój smardzów w przyszłości. W ten sposób nie tylko chronimy słowackie zasoby naturalne, ale także zmniejszamy ślad węglowy związany z importem grzybów.
Przepisy na smardze
Nasze suszone smardze są nie tylko pyszne, ale także przyjazne dla planety. Ich bogaty smak błyszczy w luksusowych potrawach. Dobrze komponują się z serami takimi jak Parmigiano Reggiano czy Gorgonzola. Świetnie komponują się z sosem grzybowym, stekami czy pieczonym kurczakiem, ale szkoda byłoby je dodawać do smażonych potrawy!
Wskazówka dotycząca przygotowania: Suszone smardze zalać wodą o temperaturze 80°C na 20 minut, aby przygotować bulion grzybowy do sosu. Następnie gotuj je przez co najmniej 15 minut.
10 g suszonych smardzów po uwodnieniu odpowiada 100-140 g świeżych grzybów.
Wartości odżywcze (opakowanie 10 g):
- 33 kalorie
- 0,5 g tłuszczu
- 4,7 g węglowodanów
- 2,5 g białka
- 1,1 g błonnika
- Zawiera żelazo, miedź, witaminę D, potas i cynk.
Spróbuj czegoś niezwykłego z pozytywnymi skutkami zdrowotnymi. Suszone smardze od marki Hotlife są gotowe dla Ciebie przez cały rok... To znaczy do czasu, aż zjedzą je inni miłośnicy grzybów!
Skład
Dried fruiting bodies of mushrooms from the genus Morchella