BEZPŁATNA WYSYŁKA powyżej 260zl

Ostrokrzew paragwajski - yerba mate - cięte - Ilex paraguariensis

Ostrokrzew paragwajski - yerba mate - cięte - Ilex paraguariensis

Producent: Bioruža
Ostrokrzew paragwajski może być dla Was nieznaną rośliną, ale z jego suszonych liści przygotowuje się doskonały napój, który na pewno poznacie pod nazwą mate. Dzięki zawartości kofeiny ten orzeźwiający napój ma działanie pobudzające i może tłumić zmęczenie fizyczne i psychiczne. Ponadto zadba również o wydalanie wody z organizmu i pomoże Ci w walce z dodatkowymi kilogramami.
Kod produktu: P02956
Doprecyzuj swój wybór produktów
Wariant nie istnieje
z 14,76 złz VAT
* Nie ma możliwości zamówienia za pobraniem
Program lojalnościowy
Program lojalnościowy

Nagradzamy każdą recenzję produktu.

Porada eksperta
Porada eksperta

Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.

Niezawodność dostawy
Niezawodność dostawy

Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.

Nasza produkcja
Nasza produkcja

Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości

Darmowa wysyłka
Darmowa wysyłka

przy zakupie powyżej 260zl.

Satysfakcja gwarantowana
Satysfakcja gwarantowana

Czy to nie pasuje? Oddaj to.

Porada eksperta
Porada eksperta

Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.

Nagroda za recenzję
Nagroda za recenzję

Recenzja = aż do 2zł zwrotu.

Ostrokrzew paragwajski - yerba mate - cięte - Ilex paraguariensis 

Mate (yerba mate) to chyba najpopularniejszy południowoamerykański napój przygotowywany z liści ostrokrzewu paragwajskiego.

Ostrokrzew paragwajski to wiecznie zielone drzewo o wysokości około 15 m, które rośnie głównie na terenie Argentyny, Brazylii, Chile, Urugwaju i Paragwaju. „Herbata” sporządzona z liści ostrokrzewu znana jest przede wszystkim z silnego działania pobudzającego. Zawiera kofeinę, dzięki czemu przyczynia się do tłumienia zmęczenia psychicznego i fizycznego.

Maté pije się z naczynia zwanego tykwa. Napar jest jasnożółty, ma delikatny, cierpki i lekko gorzki smak.

Korzystne efekty mate:

  • wspomaga wydalanie wody z organizmu,
  • wspomaga metabolizm lipidów,
  • kalkulator masy ciała,
  • odświeżenie organizmu.

Maté pije się z naczynia zwanego tykwa. Napar jest jasnożółty, ma delikatny, cierpki i lekko gorzki smak.

Uzywać

Liście zalać gorącą wodą (temperatura 80-90°C) i pozostawić do zaparzenia na 3-5 minut. Następnie odcedź.

Im dłużej pozostawiasz napar do zaparzenia, tym bardziej jest orzeźwiający, ale uwaga, po około 5 minutach zaczyna być gorzki. Istnieje możliwość przygotowania innych naparów z jednej partii. Mate możesz pić o każdej porze dnia. Można podawać z lemoniadą, sokiem lub aromatyzować syropem klonowym lub miodem.

Ostrzeżenie

Zawiera kofeinę, nieodpowiedni dla dzieci poniżej 15 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Skład

Ilex Paraguariensis

Zapachy świeży
Forma herbat herbaty sypkie
Druh čaju bylinný
Ostrokrzew paragwajski - yerba mate - cięte - Ilex paraguariensis