Olej marula 100% Alteya Organics 50 ml
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Olej marula 100% Alteya Organics 50 ml
Organiczny olej marula to rzadki, egzotyczny olej roślinny pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Sclerocarya Birrea. Jest naładowany wieloma składnikami odżywczymi, które nawilżają skórę i zapobiegają jej wysychaniu, jednocześnie przyczyniając się do jej lepszej elastyczności i tekstury. Dzięki lekkiej konsystencji nie podrażnia skóry, szybko się wchłania i wnika w dolne warstwy skóry nie pozostawiając tłustego śladu. Znany jest z wysokiej zawartości witaminy C, dzięki czemu może być również przydatny do rozjaśniania skóry pigmentowanej. Jest dobrze tolerowany przez wszystkie rodzaje skóry, ale szczególnie korzystnie wpływa na skórę odwodnioną i dojrzałą.
Sposób użycia:
- w preparatach do pielęgnacji skóry lub samodzielnie, w tym preparatów do pielęgnacji twarzy,do produkcji mydła, olejków do masażu oraz innych produktów do pielęgnacji ciała i urody,
- nakładać kilka kropel dziennie lub w zależności od potrzeb na całą twarz – samodzielnie lub po zabiegu na bazie wody,
- dodaj kilka kropel na palce, rozprowadź i nałóż na całą długość włosów, aby je odżywić i nadać im dodatkowego blasku,
- stosować wyłącznie zgodnie z zaleceniami na nieuszkodzonej skórze.
Metoda ekstrakcji: tłoczony na zimno
Szybkość wchłaniania: Szybko
Aromat: Mocny
Ostrzeżenie: tylko do użytku zewnętrznego. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Unikać kontaktu z oczami. Przerwać stosowanie, jeśli wystąpi podrażnienie. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Skład
Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil*
*Certified Organic Ingredient
Typ cery | mieszana, tłusta, sucha, wrażliwa, dojrzała |
---|---|
Konsystencja | olej |