Koper - całe nasiona - Anethum graveolens - Semen anethi
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Koper - całe nasiona - Anethum graveolens - Semen anethi
Suszone, całe nasiona pachnący koperek. Nasiona kopru są tradycyjne przyprawy, który od wielu stuleci stosowany jest w naszym regionie do aromatyzowania potraw. Jego delikatny smak i łatwo rozpoznawalny aromat są nieocenione w kuchni - świetnie nadają się do przyprawiania ryb, owoców morza, sałatek warzywnych i sosów. Oprócz doskonałego smaku, nasiona kopru znane są również ze swoich właściwości zdrowotnych.
Nasiona kopru zawiera karwon i limonen odpowiedzialne za charakterystyczny smak i zapach, błonnik, przeciwutleniacze, witamina C, potas, żelazo, magnez i potas, białka i tłuszcze w mniejszych ilościach.
Dobroczynne właściwości nasion kopru:
- wsparcie układu trawiennego - wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, dzięki błonnikowi poprawia trawienie i wspomaga pracę jelit, pomaga przy powolnym trawieniu czy wzdęciach,
- przeciwutleniacz- nasiona kopru zawierają przeciwutleniacze, które mogą pomóc chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki, przyczyniając się w ten sposób do ogólnego zdrowia i zapobiegania chorobom,
- wsparcie układu odpornościowego - zawiera substancje, które mają zdolność wzmacniania naturalnych mechanizmów obronnych i zwiększania odporności organizmu na infekcje,
- działanie przeciwzapalne- olejki eteryczne i inne składniki nasion mają działanie przeciwzapalne, przydatne w zmniejszaniu stanów zapalnych w organizmie,
- równowaga hormonalna - korzystnie wpływa na gospodarkę hormonalną, utrzymuje komfort kobiety w okresie menstruacji i menopauzy, wspomaga prawidłowy przebieg karmienia piersią.
Uzywać
Możesz użyć nasion kopru w całości lub zmielić je przed dodaniem do jedzenia.
Zapachy | korzenny, jemná |
---|