Herbata zielona Sencha Herbata sypana Sonnentor 70 g
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Herbata zielona Sencha Herbata sypana Sonnentor 70 g
Szczególnie zielona herbata Sencha aromatyczny i lekki smak to czysta radość dla miłośników herbaty. Herbata Sencha jest narodowy napój Japonii. Łatwy gorzki smak podfarbuje kwiatowy aromat. Jest zawarty w herbacie witamina C i fluor dlatego wymagane jest dokładne przygotowanie. Herbatę należy podlewać wodą o max. Temperatura 80°C. Zawiera zieloną herbatę tein (kofeina).
Ze względu na swój świeży smak Sencha dobrze komponuje się z kuchnią japońską, rybami i daniami zawierającymi czosnek.
Liście zielonej herbaty są natychmiast suszone. Sok z komórek pozostaje zamknięty i proces fermentacji nie może nastąpić. Zielona herbata zawiera kofeinę, który jest również nazywany w herbatach. Jednak w przeciwieństwie do czarnej herbaty czy kawy wiąże się z garbnikami, i tak dalej wchłaniał się wolniej wiadomo, że trwalsze efekty stymulujące. Gorzkie garbniki są nie tylko nośnikiem typowego aromatu, ale aktywują także trawienie i metabolizm. Zielona herbata zawiera witaminy i substancje o charakterze przeciwutleniającym takie jak witamina C, beta-karoten, flawonoidy, które neutralizują wolne rodniki.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny.
Uzywać
Na filiżankę (ok. 200 ml) stosować 1 łyżeczkę herbaty, zalać gorącą wodą (70-80°C), a nie wrzątkiem! Odstawiamy na max. 2-3 minuty Herbatę zieloną można stosować wielokrotnie, w zależności od smaku.
Kilka rad przed faktycznym zaparzeniem herbaty:
- herbatę najlepiej podawać w ceramice, porcelanie lub szkle,
- czajnika należy używać wyłącznie do przygotowywania herbaty,
- do czyszczenia używaj wyłącznie czystej wody lub ekologicznego detergentu,
- dla optymalnego rozwinięcia aromatu herbaty idealna jest filiżanka z szerokim ustnikiem,
- uważaj na twardą wodę, ona odbiera herbacie kolor i smak,
- zawsze gotuj świeżą wodę,
- używaj filtrów do herbaty lub sitek metalowych lub bambusowych,
- idealnie jest wrzucić luzem liście herbaty lub kawałki ziół do czajnika i po zaparzeniu wlać je do następnego.
Ostrzeżenie
Przechowywać w suchym miejscu. W celu dłuższego przechowywania substancji aromatycznych, po otwarciu woreczka wewnętrznego należy zastosować dołączoną listwę zamykającą.
Forma herbat | herbaty sypkie |
---|---|
Skład herbat | skład herbat |