Głóg - cały owoc - Crataegus monogyna - Fructus crataegi
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Głóg - cały owoc - Crataegus monogyna - Fructus crataegi
Suszone, całe owoce głogu. Z głogu zbiera się owoce, kwiaty i liście w celach zdrowotnych. Smak owoców głogu jest słodko-gorzki i lekko kwaśny.
Owoce głogu zawierać witamina C, E i B, karoteny, flawonoidy, garbniki, glikozydy, pektyny i cukry.
Dobroczynne właściwości owoców głogu:
- wsparcie prawidłowej pracy serca - głóg znany jest ze swojego korzystnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy. Zawiera flawonoidy, zwłaszcza oligomeryczne proantocyjany, które mogą wspierać zdrowie serca, poprawiając przepływ krwi, transport tlenu i pomagając regulować ciśnienie krwi.
- przeciwutleniacz - owoce głogu są bogate w przeciwutleniacze, takie jak flawonoidy oraz witaminy C i E, które chronią komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki i pomagają zwalczać stres oksydacyjny,
- wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego- owoce głogu działają lekko uspokajająco i pomagają w stanach lękowych i stresowych, działają relaksująco, pomagają łatwiej zasnąć i lepiej spać
- wsparcie układu odpornościowego- zawartość witaminy C w owocach głogu może przyczynić się do wzmocnienia układu odpornościowego i poprawy ogólnej odporności organizmu na infekcje.
Uzywać
Z jagód głogu możesz zrobić marynatę, nalewkę lub dżem. Można je dodawać do dżemów, syropów, herbat czy napojów alkoholowych takich jak likiery czy wino.
Ostrzeżenie
Owoce głogu nie są odpowiednie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Skład
Crataegus Monogyna
Druh čaju | bylinný |
---|