BEZPŁATNA WYSYŁKA powyżej 260zl

Badian właściwy - anyż gwiaździsty - owoc - Illicium verum - Illici veri fructus

Badian właściwy - anyż gwiaździsty - owoc - Illicium verum - Illici veri fructus

Producent: Bioruža
Niepowtarzalny zapach i smak anyżu gwiaździstego od razu przypomni Ci o najpiękniejszym święcie w roku - Bożym Narodzeniu. Jednak nie tylko słodkie pierniczki czy inne słodkie wypieki anyż znajduje swoje zastosowanie. Anyż gwiaździsty tworzy doskonały smak przy przyrządzaniu nalewek, sosów, kompotów, aw połączeniu z innymi rodzajami przypraw jest również świetnym dodatkiem do mięs. Jeśli zmielisz anyż gwiaździsty, uzyskasz z niego najbardziej wyrazisty aromat!
Kod produktu: P02905
Doprecyzuj swój wybór produktów
Wariant nie istnieje
z 17,12 złz VAT
* Nie ma możliwości zamówienia za pobraniem
Program lojalnościowy
Program lojalnościowy

Nagradzamy każdą recenzję produktu.

Porada eksperta
Porada eksperta

Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.

Niezawodność dostawy
Niezawodność dostawy

Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.

Nasza produkcja
Nasza produkcja

Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości

Darmowa wysyłka
Darmowa wysyłka

przy zakupie powyżej 260zl.

Satysfakcja gwarantowana
Satysfakcja gwarantowana

Czy to nie pasuje? Oddaj to.

Porada eksperta
Porada eksperta

Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.

Nagroda za recenzję
Nagroda za recenzję

Recenzja = aż do 2zł zwrotu.

Badian właściwy - anyż gwiaździsty - owoc - Illicium verum - Illici veri fructus

Anyż gwiaździsty jest używany w całości jako przyprawa. Ma przyjemny aromat przypominający anyż, smak jest ostry i lekko słodki. Anyż gwiaździsty to tradycyjna chińska przyprawa, ale ze względu na swoje właściwości zyskał popularność także w naszych kuchniach. Anyż gwiaździsty używany jest do przygotowywania gorących napojów alkoholowych i herbat, dobrze komponuje się również ze słodkimi potrawami. Całe owoce anyżu gwiazdkowatego można również wykorzystać do produkcji kompotów owocowych.

Anyż gwiaździsty dodaje się do pierników, słodkich wypieków, kompotów, powideł śliwkowych, likierów, do aromatyzowania herbat, ale także do sosów. Anyż gwiaździsty dobrze komponuje się również z różnymi rodzajami przypraw, takimi jak cynamon, chili, kolendra i owoce kopru włoskiego, z czosnkiem, imbirem, citronellą, skórką limonki, pieprzem syczuańskim (głównie do mięs) czy sosem sojowym. Anyż gwiaździsty ma najbardziej wyrazisty smak i zapach po zmiażdżeniu lub zmieleniu.

Skład

Illicium Verum

Zapachy świeży
Druh čaju bylinný
Badian właściwy - anyż gwiaździsty - owoc - Illicium verum - Illici veri fructus