Darmowa wysyłka powyżej 260 PLN

Owoce liofilizowane

Owoce liofilizowane suszy się w procesie, podczas którego w niskich temperaturach usuwa się z owoców większość wody, co pozwala zachować ich smak, aromat i większość składników odżywczych. Ta metoda konserwacji sprawia, że ​​liofilizowane owoce są idealnym rozwiązaniem jako zdrowa alternatywa dla świeżych owoców. Jest praktyczny, bo nie psuje się tak szybko jak świeże owoce i jest łatwy w transporcie.

Liofilizowane owoce są również bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, dzięki czemu są doskonałym wyborem na zdrową przekąskę lub zastrzyk energii na cały dzień. Można go dodawać do płatków śniadaniowych, jogurtów, koktajli lub po prostu spożywać jako pyszną samodzielną przekąskę.

Zobacz więcej
Izabela odpowie na Twoje pytania

Pon. – pt. 8:30 - 16:00
Szybki kontakt
Pokaż filtry

Liofilizowane owoce zachowują większość swoich witamin i minerałów, ponieważ proces liofilizacji odbywa się w niskich temperaturach. Oznacza to, że zawiera więcej składników odżywczych w porównaniu do suszonych owoców, zwłaszcza witaminy C i przeciwutleniaczy. Owoce mają bardzo długi termin przydatności do spożycia, często nawet do kilku lat, jeśli są przechowywane w hermetycznie zamkniętych pojemnikach.

Dzięki usunięciu wody liofilizowane owoce są bardzo lekkie, dzięki czemu doskonale nadają się do podróży, pieszych wędrówek czy jako przekąska do szkoły i pracy. Zachowują naturalny smak świeżych owoców, gdyż proces liofilizacji w mniejszym stopniu zmienia właściwości smakowe, dzięki czemu powstały owoc smakuje bardzo podobnie do świeżego.

Liofilizowane owoce można łatwo nawodnić poprzez dodanie wody. Wystarczy namoczyć je w wodzie na kilka minut, a odzyskają konsystencję zbliżoną do świeżych owoców. Przydają się do przygotowywania różnorodnych potraw, gdzie wymagana jest miękka konsystencja owoców.

Jak wykorzystać owoce?

  • Śniadanie: Dodaj liofilizowane owoce do płatków śniadaniowych, musli, jogurtu lub koktajli, aby uzyskać dodatkowy smak i chrupkość.
  • Pieczenie: Spróbuj dodać je do ciast, muffinów i ciasteczek. Owoce zachowują swój kolor i smak nawet po upieczeniu.
    Dekoracja: Można nim ozdobić ciasta, desery, lody czy koktajle. Dodadzą koloru i akcentu smakowego Twoim potrawom.
    Przekąska: Spożywaj bezpośrednio jako zdrową i smaczną przekąskę.

Owoce liofilizowane to naprawdę wszechstronne i zdrowe rozwiązanie dla osób poszukujących smacznej i pożywnej alternatywy dla tradycyjnych suszonych owoców.

Program lojalnościowy
Program lojalnościowy

Nagradzamy każdą recenzję produktu.

Porada eksperta
Porada eksperta

Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.

Niezawodność dostawy
Niezawodność dostawy

Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.

Nasza produkcja
Nasza produkcja

Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości

Darmowa wysyłka
Darmowa wysyłka

przy zakupie powyżej 260zl.

Satysfakcja gwarantowana
Satysfakcja gwarantowana

Czy to nie pasuje? Oddaj to.

Porada eksperta
Porada eksperta

Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.

Nagroda za recenzję
Nagroda za recenzję

Recenzja = aż do 2zł zwrotu.