Darmowa dostawa od 180 PLN

ProViotic wegańskie probiotyki

ProViotikum wyróżnia się tym, że zawarte w produkcie probiotyki są wyizolowane z kwiatów przebiśniegów, uprawianych w ekologicznym soku warzywnym, produkt nie zawiera laktozy i jest w 100% wegański.

Główne zalety:

  • 100% vegan a bio
  • Izolowane Lactobacillus bulgaricus w soku warzywnym
  • USDA certyfikat (bio certyfikat wydany przez FDA)
  • bez GMO
  • bez alergenów

    ProViotic zawiera Lactobacillus bulgaricus, który jest izolowany w soku warzywnym (spirulina, ekstrakt z marchwi i ekstrakt z pomidorów).

    Lactobacillus Bulgaricus GLB 44, który zawiera ProViotic, jest izolowany z przebiśniegu rosnącego w Bułgarii. Cała produkcja probiotyku odbywa się również na terenie Bułgarii.

    Co to jest Lactobacillus bulgaricus?

    Jest to bakteria kwasu mlekowego wyizolowana z roślin. Po raz pierwszy została opisana w 1905 roku, ale dopiero w 2014 roku została wyizolowana i przetworzona w kapsułki i tabletki. W tej formie mógłaby być dystrybuowana z Bułgarii do reszty świata. Zawarty w naszym produkcie Lactobacillus bulgaricus jest wyizolowany z płatków przebiśniegu i dlatego jest wyjątkowy wśród innych pałeczek kwasu mlekowego. Lactobacillus bulgaricus w ProViotic to szczep GLB 44.

    Co czyni go wyjątkowym i dlaczego uważamy, że jest to najskuteczniejszy szczep wśród pałeczek kwasu mlekowego?

    Lactobacillus bulgaricus to jeden z ponad 200 opublikowanych gatunków w kompleksie genomowym Lactobacillus, który charakteryzuje się jednym z największych wpływów na naszą mikroflorę. Lactobacillus bugaricus wytwarza kwas D(-)mlekowy, który ma decydujące działanie przeciwnowotworowe, chroni przed różnymi rodzajami promieniowania, a także działa antyoksydacyjnie. Pod względem wielkości jest największą bakterią probiotyczną, a dzięki procesowi kolonizacji w jelitach zapobiega namnażaniu się patogenów (drobnoustrojów wywołujących choroby). Badania włoskiego naukowca Bianchi (1999) pokazują, że w porównaniu z innymi bakteriami probiotycznymi Lactobacillus bulgaricus najlepiej przylega do ściany jelita grubego, a następnie bardzo szybko zaczyna się rozmnażać. Ta właściwość predysponuje ją do silniejszego działania leczniczego i antytoksycznego w porównaniu z innymi bakteriami probiotycznymi. Po dostaniu się do organizmu człowieka Lactobacillus bulgaricus stymuluje wzrost i rozmnażanie innych bakterii probiotycznych występujących w przewodzie pokarmowym, takich jak L. Acidophilus, L. Lactis, bifidobakterie i inne. 

    Badania kliniczne związane z ProViotic na świecie

    ProViotic Genesis Laboratories Organic Certificate.pdf

    Harvard Medical School Summary Report.pdf

    L. bulgaricus - Harvard Medical School.pdf

    Testy kliniczne są praktykowane przez szkołę medyczną Harvarda w USA.

    Pokaż filtry