Darmowa dostawa od 180 PLN

Kosmetyczna linia LAVENDER

Lavender powstała na bazie olejku lawendowego i wody lawendowej. Kosmetyki z linii lawender zawierają olejek lawendowy i wodę lawendową oraz wiele innych składników aktywnych, mają bardzo przyjemny lekki i specyficzny kwiatowy zapach.

Olejek i woda lawendowa działają odkażająco, dzięki właściwościom przeciwgrzybiczym i antyseptycznym nadają się do stosowania przy trądziku, łuszczycy, łupieżu, wypadaniu włosów i innych zapalnych chorobach skóry.

Odbudowują popękaną skórę, ponieważ wspomagają regenerację komórek. Woda lawendowa jest całkowicie czystym produktem naturalnym, otrzymywanym w procesie destylacji parowej kwiatów "Levandula Vera" jako produkt uboczny przy produkcji olejku lawendowego. W wodzie lawendowej pozostają substancje rozpuszczalne z roślin leczniczych. Stosowany jest w kosmetykach naturalnych, aromaterapii lub samodzielnie jako tonik.

Woda lawendowa pomaga utrzymać zdrową równowagę skóry, ponieważ ma idealne pH 5,6.

  • działa przeciwzapalnie,
  • koi,
  • tonizuje
  • działanie relaksujące,
  • zmniejsza liczbę porów.

Naturalna woda lawendowa utrzymuje świeży wygląd skóry, zapobiega jej wysychaniu i nadaje jej wspaniały blask. Woda lawendowa ma działanie antybakteryjne, nawilżające i antyalergiczne.

Stosowana jest głównie do oczyszczania i nawilżania każdego rodzaju skóry, szczególnie młodej skóry ze skłonnością do trądziku, do relaksacji i aromaterapii, do łagodzenia podrażnionej skóry i skóry, nawet po ukąszeniach owadów i poparzeniach spowodowanych nieodpowiednim opalaniem.

Dodatkowo można użyć wody lawendowej: do przyjemnego odświeżenia powietrza i ubrań oraz do ochrony ubrań przed molami. Lawenda znana jest od czasów starożytnych jako rzadka i aromatyczna roślina. Zioła lawendy są używane na całym świecie w medycynie alternatywnej ze względu na ich działanie relaksujące i regenerujące.

Olejek lawendowy jest jednym z wielofunkcyjnych olejków eterycznych na świecie. Bułgarski olejek lawendowy znany jest z wysokiej jakości. Bułgarscy eksperci opracowali różne skuteczne przepisy na pielęgnację skóry i ciała przy użyciu olejku lawendowego i wody lawendowej. Bułgarski olejek lawendowy stosowany jest w linii „LAWENDER” w połączeniu z innymi naturalnymi olejkami eterycznymi i witaminami, które pozyskiwane są z wielu ziół.

Wszystkie produkty z tej linii nie posiadają:

  • parabenów
  • syntetycznych barwników
  • G.M.O

LAWENDA

Nazwa lawenda pochodzi od łacińskiego słowa „lavare”, co oznacza „mycie”, ponieważ lawenda tworzy na skórze uczucie czystości i lekkości. Działanie tej niepozornej rośliny o fioletowych kwiatach znane było już od czasów starożytnych Greków i Rzymian, którzy stosowali ją jako składnik kąpieli oczyszczających. Ze względu na wyraźne działanie lecznicze, antyseptyczne, łagodzące i przeciwbólowe jest coraz częściej stosowany w nowoczesnych kosmetykach wykorzystujących moc naturalnych produktów. Ekstrakt z lawendy w specjalnych produktach kosmetycznych wygładza trądzik, redukuje egzemy, łupież czy infekcje, w kremach do masażu łagodzi napięcie mięśniowe oraz usuwa zmęczenie i bóle reumatyczne. Woda lawendowa i olejek lawendowy jako składnik produktów kosmetycznych i farmakologicznych mają niemal uniwersalne zastosowanie. Produkty, które je zawierają są doskonale tolerowane przez skórę i nie podrażniają skóry podczas ich stosowania, co oznacza, że ​​nie występują reakcje alergiczne.

Pokaż filtry