Darmowa dostawa od 180 PLN | PREZENT10 - kupon rabatowy 10% na zestawy upominkowe

Od czasów starożytnych róża była najpopularniejszą i stosowaną w rytuałach rośliną. Róża należy do rodziny Rosaceae. Istnieje ponad 200 gatunków i ponad 18 000 odmian róż.

Rosa damascena, pochodząca z Syrii, jest bardzo perfumowana i jest najczęściej uprawiana ze względu na perfumowane olejki. Jednym ze znanych obszarów uprawy róż damasceńskich jest Dolina Róż w Bułgarii. Klimat jest łagodny, lekko kontynentalny, charakteryzujący się cieplejszymi zimami, chłodniejszymi latami, większymi opadami i wilgotnością.

Bułgarski olejek różany i woda różana produkowane przez ciężko pracujących rolników to produkty najwyższej jakości, które są eksportowane do Europy i Azji i wykorzystywane głównie w przemyśle kosmetycznym i perfumeryjnym. Od wieków róże są zbierane ręcznie między 5 a 10 rano. Kwiaty są zbierane do szczelnych plastikowych torebek i szybko przewożone do pobliskiej destylarni.

Woda różana jest produktem ubocznym destylacji olejku różanego, dzięki czemu zachowuje niektóre z potężnych właściwości olejku różanego. Prawdopodobnie używasz wersji z wodą różaną jako toniku, olejku do twarzy lub balsamu do ciała i słusznie. Lista korzyści:

  • leczenie zaczerwienień,
  • leczenie trądziku i oparzeń
  • nawilżenie skóry suchej, wrażliwej i starzejącej się.

Jednak woda różana to nie tylko produkt kosmetyczny... Czy wiesz, że ekologiczna woda różana jest produktem do picia?

Pokaż filtry